Talviuinti on koukuttava laji. Kokeiltuaan sitä useat ihmiset haluavat jatkaa säännöllisesti. Paras aika aloittaa talviuinti on kesällä. Kun totut uimaan luonnonvesissä, on helppo jatkaa uimista syksyllä ja siitä eteenpäin talvella.

Jos aloitat talviuinnin suoraan talvella, muista, että hyvä lämmittely ennen uintia vaikuttaa uintikokemuksen miellyttävyyteen. Kun kehosi on lämmin, kylmään veteen meneminen tuntuu paljon paremmalta. Sen lisäksi lämmittely ehkäisee jälkeenpäin mahdollisesti tulevaa kylmyyden tunnetta.

Aluksi voit käydä vain kastautumassa kylmään veteen ja pikkuhiljaa käyntikertojen lisääntyessä voit myös pidentää vedessä olo aikaa. Kannattaa kuunnella omia tuntemuksia.

Jos haluat mennä uimaan saunasta, sinun olisi hyvä vähän viilentyä ennen kuin menet kylmään veteen. Sekä saunomisen, että talviuinnin yhteydessä on hyvä muistaa nesteytyksen merkitys, juo vettä, mehua tai vaikkapa teetä.

Tiesithän, että jos sinulla sydänperäisiä sairauksia, talviuintia ei voi harrastaa. Jos epäilet jotain, käy ensin lääkärissä ennen kuin kokeilet.

Jos edellisistä ei löydy sinulle sopivaa niin soita suoraan minulle, Sirpa: +358405718614 tai

laita sähköpostia sirpa@tonttutarmonpaja.fi

niin suunnitellaan sinulle sopiva elämys!