Oletko koskaan ajanut jäätiellä? Hailuodon jäätie on turvallinen ja jännittävä kokemus!

Jäätie avataan yleensä tammi-, helmikuussa jäätilanteen salliessa. Teräsjäätä täytyy olla vähintään 40 cm koko tien matkalta. Touhu-Palvelut Oy. huolehtii jäätien tekemisestä ja kunnossapidosta. Myös ilmaisesta puhelimeen ladattavasta Hailuoto-sovelluksesta voit nähdä onko tie auki. Hailuodon jäätie on noin 10 kilometriä pitkä ja siihen kairataan yli 80 tarkastusreikää, joista jään paksuus mitataan. Tien kuntoa tarkkaillaan koko ajan, joten ajaminen tien auki ollessa on turvallista. Autojen välillä tulee myös pitää 50 m turvavälejä, eli ihan peräkkäin ei voi ajaa.

Hailuodon jäätie

Hailuodon jäätie

Marjaniemi

Hailuodon suosituin vierailukohde on Marjaniemi, siellä voit nähdä mm. Perämeren helmen eli Marjaniemen majakan. Talviaikaan majakkaan ei pääse sisälle, mutta sitä voi ihailla ulkoapäin. Aurinkoisina kevätpäivinä jäällä kävely on suosittua. Marjaniemessä on myös mahdollisuus paistaa makkaraa ja nauttia omia eväitä ulkotulilla. Jos haluat ravintolaan syömään aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen.

Marjaniemi

Marjaniemi

Puhtaasta luonnosta maukasta olutta

Mukava vierailukohde on myös Hailuodon Panimon pubi ja puoti, joka sijaitsee keskellä saarta kylällä. Hailuodon Panimo on Suomen ensimmäinen luomupanimo, joka valmistaa kaikki oluensa luonnonmukaisesti viljellyistä raaka-aineista.

Hailuodon Panimo, Pubi ja Puoti

Hailuodon Panimo, Pubi ja Puoti

Lisätietoa

Tutustu retkeemme: Retki Hailuotoon

Tai soita suoraan minulle, Sirpa: +358405718614

Talvella ajamme jäätietä pitkin. Suunnittelemme myös retken sinun toiveittesi mukaan!

Tutustu myös